Ekonomi

Bakan Kurum, hasarlı binaların son resmini paylaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Adana 112 Acil Çağrı Merkezi İzleme, Değerlendirme ve Uyum Salonu’nda yaptıkları açıklamada, olayın ardından Adana’da genel bir değerlendirme yaptıklarını söyledi. Kahramanmaraş merkezli depremler.

Bir yandan hasar tespit, diğer yandan geçici konut ve kalıcı konut çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kurum, “Şu anda 11 ilde 7 bin 328 personelle hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda; 3 milyon 9 bin 563 bağımsız bölüm ve 684 bin bina incelendi.

332 bin 947 bağımsız bölümden oluşan 84 bin 726 binanın yıkıldığı, derhal yıkılacağı ve ağır hasarlı olduğu belirlendi. Adana’da 148 binada 1602 bağımsız bölümün yıkıldığı, derhal yıkılacağı ve ağır hasarlı olduğu tespit edildi.”

Depremlerin 11 ilde 14 milyon kişiyi doğrudan etkilediğini hatırlatan Kurum, kentlerin yeni yerleşim birimleri için hassas bir süreç ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayacak bir çalışma yürüttüklerini vurguladı.

“Doğru katı seçmeye çalışıyoruz”

“Daha önceki 1 milyon 180 bin TOKİ konutumuz nasıl ayakta idiyse, olası depremlerde de en doğru zemini ve yeri seçmek için çalışmalar yürütüyoruz” diyen Kurum, bugüne kadarki anlayışı devam ettireceklerini bildirdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği 20 yıldır izleniyor.

Kurum sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mart ayının başının prestijiyle 11 ilde konutlarımızın ihalesini eş zamanlı yapacağız, bakanlığımız ve TOKİ’nin imar uyumunda tüm birimlerimizle birlikte 11 ilde olacağız” 11 ilimizde eş zamanlı olarak hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından inşaat sürecini sonlandırıyoruz.En doğru lokasyonu seçmeye çalışıyoruz.Detaylı lokasyon.Etüd raporlarının hazırlanması, mikrobölgeleme çalışmalarının yapılması ve jeofizikçilerin incelemeleri sonucunda, daha önceki konutlarımızda olduğu gibi aynı hassasiyetle hareket ediyor, en özgün yerleşim alanlarını seçmeye çalışıyoruz.”

Bakan Kurum, Adana’da ağır hasarlı olarak tespit edilen binaların yanı sıra orta hasarlı konutların da dönüşüm sürecine katkı sağlayacak çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Orta derecede hasarlı binaları açıkta bırakmayacaklarını anlatan Kurum, vatandaşların talepleri doğrultusunda bu binalar için devletin her türlü desteği sağlayacağını, planlama anlamında her türlü katkıyı sağlayacaklarını söyledi. , kamulaştırma ve daha önceki depremlerde olduğu gibi Adana’da mali temel.

“(Adana’daki Afet evleri) Çukurova’daki Şambayadı bölgesini istişare ettik”

Adana’da yeni afet evlerinin yapılacağı bölge hakkında bilgi veren Kurum, şöyle devam etti:

“Adana’da merkezdeki Çukurova ve Seyhan ilçeleri başta olmak üzere ağır hasarlı evlerin yeni yerlerinin planlanması için Çukurova’daki Şambayadı bölgesine istişarelerde bulunduk. Gelen vatandaşlarımıza konut yapmak için en değerli yeri kullanacağız.” felaket kurbanlarıdır. Ceyhan’da da konut üretimi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bir ay içinde oradaki en doğru yeri tespit ederek afet evlerimizin inşaatına başlayacağız ve en kısa sürede vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.”

Bakan Kurum, valiliklerin koordinasyonunda tüm illerde enkaz kaldırma işlemlerini büyük bir titizlikle yürüttüklerinin altını çizerek, hem enkaz sahasındaki yıkım hem de enkazın çöp sahasına taşınması konusunda hassas bir süreç izlendiğinin altını çizdi. ve orada güvenliği sağlamak.

Oluşturulan koordinasyon merkezinde bundan sonra vatandaşların da taşıma işlemini yürüteceğini belirten Kurum, “Ağır hasarlı binalardan eşyanın hasarlı binalardan alınmamasını bir kez daha rica ediyorum. Valiliklerimiz ile uyum içinde mal alım sürecini yürütüyoruz” diyen Ali, “Bunu bilim adamlarımızla birlikte yapacağız ve ‘mal alınabilir’ kararının ardından mal taşıma işlemine izin verilecek. Aksi takdirde ağır hasarlı binalardan eşya alınamayacağını bir kez daha belirtmek isterim.” sözlerini kullandı.

besiriajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu