Ekonomi

Tavukçulukta yumurta üretimi arttı

ANKARA (İGFA) –Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayında kümes hayvanı üretiminin bir önceki yılın aynı ayına göre azaldığını açıklarken, süt ve süt ürünleri üretiminin bir önceki yıla göre bazı bölgelerde arttığı bazı bölgelerde ise azaldığı belirlendi. .

TAVUK ETİ ÜRETİMİ 199.950 TON, TAVUK YUMURTA ÜRETİMİ 1,73 MİLYAR ADET OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR.

Mart ayında tavuk yumurtası üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 artarken; Tavuk eti üretimi yüzde 1,5, kesilen tavuk sayısı yüzde 6,5 ve hindi eti üretimi yüzde 7,3 azaldı. Ocak-Mart döneminde tavuk yumurtası üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8 artarken; Tavuk eti üretimi yüzde 2,5, kesilen tavuk sayısı yüzde 6,1 ve hindi eti üretimi yüzde 9,2 azaldı.

Bir önceki ayda 176 bin 236 ton olan tavuk eti üretimi, Mart ayında yüzde 5 artarak 199 bin 950 ton oldu.

TİCARİ SÜT İŞLETMELERİ TARAFINDAN TOPLANAN 911.760 TON İNEK SÜTÜ

Bu arada Mart ayında ticari süt işletmelerinin topladığı inek sütü miktarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,2 olurken; Ocak-Mart döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8 arttı.

Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre içme sütü üretimi yüzde 10,9, inek peyniri üretimi yüzde 3,4 ve yoğurt üretimi yüzde 2,9 artarken; Ayran üretimi yüzde 2,9, tereyağı üretimi yüzde 28,2 azaldı. Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi yüzde 10,7, inek peyniri üretimi yüzde 7,7, yoğurt üretimi yüzde 2,4 ve ayran üretimi yüzde 1,2 artarken; Tereyağı üretimi yüzde 25,5 azaldı.

Bir önceki ayda 793 bin 384 ton olan ticari süt işletmelerinin topladığı inek sütü miktarı, Mart ayında yüzde 14,9 artarak 911 bin 760 ton oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu