Endonezya’da “Hint-Pasifik Bölge Toplantısı” programı düzenlendi
İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ve İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Konseyi tarafından Endonezya’nın başkenti Cakarta’daki Muhamadiyah Üniversitesi’nde “Hint-Pasifik Bölgesel Buluşması” programı düzenlendi.
Dünya Etnospor Konfederasyonu Lideri Bilal Erdoğan ve ICYF Lideri Taha Ayhan, program kapsamında düzenlenen “Geleceği Çizmek: Endonezyalı Gençler İçin Belirsiz Zamanları Yönetmede İşbirliğinin Rolü” başlıklı oturumda çeşitli üniversitelerden Endonezyalı gençlerle bir araya geldi.
İki ülke arasındaki iletişimin bu tür toplantılarla ileriye taşınması gerektiğini belirten Erdoğan, dünyanın dört bir yanından gelen Müslüman gençlerin değişen dünyada başarılı olmak için birlikte çalışmasının ve birden fazla beceri öğrenmesinin önemine vurgu yaptı. Erdoğan, “Müslüman gençler arasındaki iletişimi ileriye taşımak önemlidir.” söz konusu.
ICYF Lideri Ayhan, ICYF’in gençlerin sorunlarını ve kaygılarını dile getirdiğini ve uluslararası topluluklar arasında köprüler kuran platformlar oluşturmaya büyük önem verdiğini söyledi. Bu tür platformların gençlerin ufkunu genişlettiğini, özgüvenlerini artırdığını, eleştirel düşünme becerilerini ve düşünce organizasyonlarını geliştirdiğini belirten Ayhan, şunları kaydetti:
“Endonezya’da düzenlediğimiz bu program gençleri güncel trendler, uluslararası çıkarlar, çatışma analizi, arabuluculuk, irtibat, barış inşası ve çok taraflı diplomasi konularında eğitiyor. Ayrıca sağlam bir dünya görüşüne, gerekli bilgi ve becerilere sahipler ve orta seviyedeler. Türkiye ile aktif işbirliğini sürdürebilen başarılı genç diplomatlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Ayhan, ICYF Akademi’nin, gençlerin coğrafya ve zaman dilimindeki farklılıkları dikkate alarak çok çeşitli bilgi kursları, uygulamalı içerik ve becerilerden yararlanmaları için oluşturulmuş bir başka kullanıcı dostu program ve açık kaynaklı öğrenme yönetim sistemi olduğunu belirtti.
Akademinin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) coğrafyasında eşit eğitim olanakları sunduğunu ve gençlerin gelecekteki mesleklerinde istikrarlı ve emin adımlarla ilerlemelerini desteklediğini ifade eden Ayhan, “Uluslara ulaşmak için bu girişimi daha da geliştirmemiz ve yaygınlaştırmamız gerekiyor. özellikle İKÖ’nün ayrıcalıklardan yoksun ve sıkıntılı bölgelerinde ve ötesinde daha fazla genç. söz konusu.
Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gelişim, iyi eğitimli, becerikli ve ilgili gençlikle başlar. Gençlik, sürdürülebilir kalkınmanın, ekonomik büyümenin ve ulus inşasının ana itici gücüdür. Barış ve refaha katkılarını kolaylaştırmaya kararlıyız.”